perjantai 21. joulukuuta 2012

Tirid - Tuo pieni vihreä palleroinen vanhempien silmäterä

Vihdoin itellä alkoi tiistaina joululoma, mutta kaiken mahdollisen ohjelman takia en ole uutta osaa kerennyt aikasemmin valmistelemaan. Ajattelin kirjoittaa Tirideistä toisenkin osan perään, koska viime kertainen oli niin lyhkänen ja olen tosiaan parilla pelaillut hiukan pidemmälle jo. Eli jatkossa varmaankin myös tulen noudattamaan kavaa, että kirjoitan kaksi osaa per perhe ja sen jälkeen vaihdan perhettä. Eiköhän kuitenkin siirrytä perheen pariin ja höpinät sivuun^^

Syksy tuo pimein ajanjakso vuodesta, jatkuvaa vesisadetta ja kylmyyskin alkaa jo vihlasta. Fynille tämä tiesi jo tarpeeksi kiireellisen arjen keskellä lisää töitä, lehtien haravointia jatkuvalla syötöllä... Ei niiden voinut maassakaan antaa olla, eikä hänellä ollut aikaa odotella kaikkien tippumista puusta. Pihan täytyi myöskin näyttää siistiltä, koska heille oli tulossa illallis vieraita syömään pelottelupäivän ateriaa.

Mielessä pyöri monta ajatusta samaan aikaan, mitä hän pukisi päälle, mitä hän laittaisi illalliseksi ja kuinka monta vierasta olisikaan tulossa. Kaikki tämä tulisi valmistella ja Fynin täytyi myös ehtiä kovertamaan kurpitsoja ennen ensimmäisten vieraiden saapumista seuraavana päivänä. Omia kurpitsoja hän ei uudella tontillaan ehtinyt kasvattaa joten Paguk oli järjestänyt asiat ja käynyt pöllimässä läheisiltä syysmarkkinoilta kasan kurpitsoja.

Ensimmäiset kaksi kurpitsaa nököttivät paikoillaan merkkinä vieraille missä talossa juhlat olisivat. Fynillä ei ollut jaksamusta kaivertaa enempää, mutta loput hommat jäivätkin Pagukille, koska eihän pihassa voi vain olla kaksi kurpitsaa.

Eihän pihassa voi olla vain kaksi kurpitsaa?:D Saatoin innostua, mutta nyt se ainakin näyttää paljon houkuttelevammalta vieraille ja tuo tunnelmaa.

Paguk päätti aloittaa seuraavan päivän rennosti ehkä hiukan liian alien rennosti, mutta kukin tyylillään. Ihmettelin vain, että mikä ihme tuo ankka ase oli...


Illallis kutsujen päivänä Paguk ja Fyni päättivät käydä katselemassa mitä tarjottavaa paikallisilla markkinoilla olisi. Paikan päällä ei kuitenkaan ollut kuin enimmäkseen ruokaa, mutta Pagukille maistuivat pienet piirakat tai miekkonen vedellä niitä 3 naamaansa. Puiston reunaan oli myös rakennettu hieno kummitustalo pelottelemaan kaupungin pienimpiä simejä. Eivät tainneet Fyni ja Paguk uskaltautua lainkaan jos oikeen muistan kauheita jänishousuja kumpikin.


Paikoillenne valmiit ahmikaa piirasta. Fynin ja Pagukin intohimo ilmaista ruokaa... Fyni vissiinki markkinoiden takia lihonnut hiukan ja en kyllä ihmettelekkään miksi ja Paguk ny on Paguk. Kävivät tiukan kaksin kamppailun jonka voitti Paguk. Mies kylläkin näytti jonkun eläimen raadelleelta ton jäljiltä tai toisena jostain syystä tuli mieleen klovni hyrr...

Kotiin päästyä Fyni päätti ilmoittaa sen kauan odotetun uutisen neito oli raskaana ja lapsi tulisi olemaan molempien ensimmäinen. Paguk oli tietenkin uutisesta tolaltaan, mutta täysin kihlattunsa tukena. Pari päätti myös samalla, että olisi aika ottaa askel seuraavaan vaiheeseen, oli aika astua avioliittoon. Suunnitelmissa oli ollut myös vieras häät, mutta lopulta kahden keskinen hetki oli se oikea. Joten saanen esitellä Fyni ja Paguk Ayohod, kyllä otan käyttöön Pagukin sukunimen suvulle, koska se kuulosti mielenkiintoisemmalta.

Häiden jälkeen oli kuitenkin aika alkaa valmistautua illalliseen ei menisi kauaakaan, että ensimmäiset vieraat alkaisivat saapua. Fynin tarkoitus oli kokata spagettia, koska aineksia ei jääkaapissa ollut parempaankaan ruokaan ja kaikkihan ny spagetista tykkää.

Syömään saapui perheen tuttuja, löytyi Fynin pomoa ja työkavereita. Oikeastaan kaikki vieraat olivat Fynin tuttuja, mutta saipahan ainakin Paguk tutustua uusiin ihmisiin. Jonkun vieraan tuomat paistetut leivät oli number 1 ruoka...

Hyvin syödyn ruuan jälkeen oli aika laittaa tanssiksi. Fynin työkavereilla kuitenkin näytti lähtevän hiukan käsistä ja meno meni vauhdikkaaksi vähitellen

Myös Fynin pomolla alkoi ruuan kanssa nautittu viini vissiinki nousta päähän ja tanssi jalka vipattamaan. Taisi vain pomon silmässä olla muutakin pilkettä Fyniä kohtaan kun ilmettä katsoi. Neitokainen ei vain kauheasti lämmennyt huonoille flirtti yrityksille...

Juhlien aikana myös talvi alkoi tekemään jo tuloaan ja  jotenki ekassa kuvassa tuo jäinen ilma ja sumu näkyy aivan upeasti. Oon muutenki odottanut talvea simiin siitä lähtien kun aloitin pelaamaan.

Illan päätteksi Fynillä myös oli vihdoin aikaa haukata pari suullista ruokaa. Juhlien emännöinti voi olla rankkaa ja vaikeaa vaikkei sitä heti uskoisikaan. Vieraat jätti myös perässään hienon sotkun ja tietenkin Fynin täytyi siivota kaikki eikä edes Pagukista ollut raskaana olevalle naiselle mitään apua.

Talvi saapui Twinbrookiin nopeasti ja rankat lumisateet peittivät maan kauniiseen valkoiseen untuvaan. Silti talveakin enemmän odotettu asia varmaankin oli Fynin raskaus. Myön kumpikaan vanhemmista ei malttanut odotella pienokaisen syntymää ja taloonkin oli jo huone ehditty sisustamaan vauvaa varten. Kukaan ei silti tiennyt olisiko vauva tyttö vai poika?

Pitkä odotus palkittiin ja Fynin oli aika marssia Twinbrookin sairaalaan käynnistämään synnytys. Itse pidin peukkuja pystyssä jotta syntyisi tyttö :O

Jopa matka sairaalalle paikallisella taksilla tuntui ikuisuuden kestävältä. Ainakin ilma oli kaunis ja rauhallinen uuden pienokaisen syntymälle tuumaili Fyni astuessaan sairaalan ovista sisään.

Tunteja myöhemmin astui ovesta ulos Fyni sylissään pienokainen Nestor Ayohod

2 kommenttia:

  1. Ihana osa, ja ihan mielettömän ihana talo! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa että tykkäsit ja kiitos talosta itsekkin kovasti tykkäilen:)

      Poista