tiistai 21. toukokuuta 2013

Osa 7. Onko aika odotetulle kysymykselle?

Arki taaperoiden kanssa on kiireistä ja jokaiselle päivälle mahtuu paljon uutta opittavaa. Nerille tärkeintä kuitenkin aluksi oli saada äidin prinsessa Eleina oppimaan kävelyn salat. Pikkuneiti malttoi kuitenkin opetella kävelyä nätisti ja ei mennyt kauaakaan kun ensimmäiset askeleet omin avuin lähtivät sujumaan.

Perheen pikku prinsessa Eleina taapertamassa ensimmäisiä askelia kovaa vauhtia.

Exi ei ollut yhtä yhteistyö haluinen ja Cidin opetuksesta ei tullut yhtään mitään.

Cidin ratkaisu pojan kesyttämiseen oli tuttipullon antaminen ja ajatus jatkaa kävelyn opettamista myöhemmin uudelleen.

Cid uudisti hiukan monta vuotta kestänyttä samaa tyyliään. Vanhat hiukset laitettiin uusiksi lyhentämällä ja heittämällä vanha pipo kaapin kätköihin.

Myöhemmin samana iltana Nerillä oli myös esittää pientä uutta toivetta Cidille. " Cid oon tavallaan pohtinut, että voitaisko me uudistaa tätä mun kämppää vähän uusiksi ja hiukan vaikka myös laajentaa nyt lasten myötä", kyseli Neri uteliaana. " Mä en kulta tiedä millaseen remonttiin meidän yhteiset rahat riittää, mutta voin selvittää asiaa", vastasi Cid hiukan mietteliäänä.

------------- Seuraavana päivänä ----------

Myös Neri päätti uudistaa hiukan tyyliään. Uudet vaatteet toisivat piristystä samaan vanhaan arkeen.

Eleinalle kaikkein mieluisinta puuhaa oli Cidin hankkimalla nukkekodilla leikkiminen.

Lasten leikkiessä sai parinkuntakin välillä kahden keskistä hempeily aikaa.

Cidin aloitettua työt maalarina jäi Nerille kotiäidin rooli ainakin kunnes lapset olisivat hiukan isompia. Päivisin Neri tykkäsi käydä jomman kumman lapsen kanssa pitkillä kävely retkillä puskien rattaita toisen lapsista ollessa lapsenvahdin hommissa.

Perheen uusi talo valmistuikin yllättäen nopeasti... Halusin uuden kivemman näkösen kämpän, tarinaan nähden liian nopsaan mut menkööt tämän kerran:)

Pikaista kuvaa talon sisustuksesta, koska en ole taloa täysin saanut laitettua kuntoon laiskuuden myötä, mutta kyllä se aika valmis on.

Uuden talon myötä Neri halusi opettaa viimmein myös Exille kävelyn salat. Tämän kerran Exi jopa päätti olla reipas poika.

Poika oli tyytyväinen kun sain palkkioksi leikkiä lelulaatikosta kaivetulla laivalla.

Nerille tärkeintä oli, että Eleina ja Exi saisivat elää hyvän lapsuuden. Eniten häntä oli pelottanut raskauden selvittyä tulisiko hänestä hyvä äiti nuoresta iästä huolimatta. Neri ei halua lasten kasvaessa tehdä samoja virheitä kun hänen oma äitinsä teki painostaessaan häntä malliksi ja olemalla aina suositumpi ihmisten parissa.

Neri oli varma että he Cidin kanssa pystyisivät takaamaan lapsilleen hyvän elämän. Cidi työskenteli jo uudessa työpaikassa mistä tulotkin olivat kohtuullisen hyvät aloittelijalle. Aluksi Neri ei ollut uskoa kuinka hyvin maalarina tienasi, mutta Cidin kotiin tuomat käteisniput olivat auttaneet perheen taloutta hurjasti ja näillä rahoilla uusi kotikin pystyttiin rakentamaan nopsaan. Ainakin aluksi Neri oli tyytyväinen kotiäidin rooliin, töitä ehtisi tekemään lasten ollessa vanhempiakin.

Pikku Eleina neidille äidin valmistamat puurot näyttivät maistuvan oikein hyvin.

" Kuka on äidin rakas tyttö, kuka? Isi ja äiti rakastaa teitä kumpaakin hurjasti", leperteli Neri tyttärelleen syleilemällä tätä hellästi.

" Hopsan nyt lentelee Eleina lintunen, pikku pikku tipunen", saneli Neri heitellen tytärtään ilmaan.


------ Illemmalla kotona ------

" Neri muru oon tässä vähän tuuminut, että meidän pitäis saada viettää ihan kaksin aikaa kun ei olla treffeilläkään keritty käymään sitten muksujen syntymän?", kysyi Cid tyttöystävältään huokaillen.

" Totta totta yhteinen ilta voisi olla ihan kivaa vaihtelua lasten ilta rutiineista. Voisin soittaa josko naapurin nuori neiti haluaisi toimia lastenvahtina pientä palkkaa vasten", sanoi Neri hymyillen kauniisti.

Niinpä lastenvahti saatiin palkattua ja Neri pääsi pitkästä aikaa viettämään Cidin kanssa yhteistä romanttista iltaa Starlight shoren rannalle. Nerillä itsellään on jo päässä pyörinyt kovasti kihloihin menemis ajatus, mutta Cidiltä ei ole vielä kosintaa tullut. Ehkä se hetki vihdoin kohtaisi, kun Cid halusi rannalle treffeille?

Aurinko oli jo laskemassa kauniisti meren taakse ja taivas hohti vaaleanpunaisena.

Perille päästyä kuitenkin oli jo pimeä. Se kuitenkaan ei estänyt nuortaparia pieneltä hempeilyltä. Missään muualla ei ollut liikettäkään ainoastaan rakastuneet katseet ja meren pauhaava aallokko.

Neri ei meinannut pysyä paikoillaan, tapahtuisiko se kauan odotettu hetki nyt, muutaman minuutin päästä vai parin vuoden jälkeen. Pienestä pitäen hän on halunnut juhlia häitä rakastamansa henkilön kanssa ja vihdoin yliopistossa Cid marssi takaisin hänen elämäänsä. Lapsesta asti Neri on pitänyt Cidistä, tuo komea mies jonka elämässä on sopivasti räväkkyyttä hänelle itselleenkin. Cidin seurassa parhaimmat puolet tulevat esiin ja yhdistävä tekijä heidän yhteisessä elämässään ovat myös Eleina ja Exi.

" Sä oot kulta niin kauniina taas tänää", sanoi Cid silittäen Nerin poskea.
"Mun on pitäny kysyä sulta jo jonkin aikaa yksi todella tärkeä asia", jatkoi Cid saaden Nerin jo haukkomaan henkeä.

Nerin kasvoille nousi jo kysyvä katse, nyt Cid kosisi ja hän saisi sormeensa upean timantti sormuksen. Hän oli odottanut tätä hetkeä niin kauan ja vihdoin se koittaisi.

" Neri... Tota... Onko sulla ajatusta palata yliopistoon suorittaan tutkinto loppuun?", sanoi Cid hieman vaimeasti.
" Aattelin nyt kun lapset on kuitenkin jo ton ikäsiä ni voisit suorittaa loppuun sen mitä aina halusit. Susta tulis vihdoin menestyvä tiedenainen kuten aina halusit, saisit näytettyä vanhemmillesi, että susta on myös suuriin tekoihin", jatkoi Cid vielä nopeasti.

Neri ei kuitenkaan kerennyt esittämään vastausta kun Cid antoi ujon suudelman rannan rauhassa.
" Mieti muru asiaa", sanoi Cid vielä perään.----------- Seuraavana päivänä -------------

" Miksi Cid ei halua naimisiin kanssani?", pohti Neri tehdessään soittoa yliopistolle.
" Tuntuu kuin Cid salaisi jotakin?", mietti Neri pienessä päässään samalla kun vahvisti asian, hän tulisi lähtemään suorittamaan tutkintonsa loppuun.

Tässäpä tämä 7.osa pitkän tauon jälkeen... Pahoittelen kovasti, mutta en ole kerennyt kirjoittamaan ja järjestämään osaa yhteen, kun aloitin juuri uudessa tet-paikassa työskentelyn ja muut koulunäytöt otti päälle. Tästä ei tullut kovin pitkä osa myöskään, mutta jotenkin paremmin saan ajatukset toimiin pieniä osia kirjoittaessa. Toivottavasti kuitenkin tykkäätte ja ehditte jo odotellakkin tätä 7. osaa:)5 kommenttia:

 1. Kiva osa. Toi oli hyvä kohta kun Neri odotti kosintaa, mutta Cid vain ehdotti kouluun palaamista :D
  Mitä lie mies sitten salaileekaan, saisimmekohan selville ensi osassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että osa miellytti:) Saapa nähdä paljastuuko Cidistä joitakin asioita jatkossa, jää nähtäväksi;D

   Poista
 2. Pieni ilmoitus asia liittyen tarinan jatkoon! Kone millä pelaan simiä päätti valitettavasti sanoa itsensä irti ja on lähdössä korjaukseen. Jatkoa on varmaankin siis luvassa vasta heinäkuun puolella:( Toivotaan, että saan koneen mahdollisimman pian takaisin ja se toimisi jälleen kuin unelma. Jatkoa luvassa heti kuin mahdollista toivottavasti lukijat malttaa odottaa!:)

  VastaaPoista
 3. Uusi osa Crescendoilla! :)

  Ja ikävää, että koneen kanssa tuli ongelmia. Palailen pian tämän lukemaan.

  VastaaPoista
 4. Luin pari viimeisintä osaa ja hyvältä näyttää. :) Mukavaa, että yhteinen arki lasten kanssa on lähtenyt sujumaan. Toivottavasti se odotettu kysymys vielä kuullaan eikä yliopistoelämä vie Neriä mennessään.

  Crescendoilla olisi uutta osaa, jossa selviää mm. perijä.

  VastaaPoista